Moottoripyörän ajovarusteet

Ajovarusteet - moottoripyöräilyyn

Moottoripyörällä ajaminen vaatii aina asianmukaiset ajovarusteet. Ajovarusteet pitävät motoristin lämpimänä ja suojaavat kolhuilta. Ajovarusteista ainoa pakollinen on moottoripyöräkypärä. Ajovarusteista tärkeimmät on listattu seuraavasti:

  • moottoripyöräkypärä - ajovarusteista tärkein
  • nahka - tai tekstiilitakki suojilla
  • ajohousut suojavarustuksella
  • ajohanskat
  • kengät


Siirry ajovarustekauppaamme - ajokamat.fi

 

Moottoripyöräilyyn ajovarusteet nettikaupasta

 

Toimipaikkamme sijaitsee pääosin netissä. Toimipisteemme löytyy Pirkanmaalta Ylöjärveltä, läheltä Tamperetta. Ajovarusteiden ja renkaiden tilaaminen netistä on helppoa ja edullista. Kaikki ajovarusteet löytyvät http://ajokamat.fi verkkokaupasta. Tilaamme kaikki ajovarusteet suoraan valmistajilta sekä Keski-Euroopan suurimmilta varastoilta. Saamme tuotteet hyvään hintaan ja siirrämme hintaedun suoraan asiakkaille. Tervetuloa ostoksille.

Moottoripyörän ajovarusteita - edullisesti

Sidi, Schuberth, X-lite, Shoei, Daytona, AGV, Airoh, Roof, Shark, Nolan, HJC, Alpinestars Modeka, Racer, Nexo, FLM, Hellfire, Mohawk, Pharao ja paljon muita.

 

Moottoripyöräkypärä

 

Moottoripyöräkypärän tulee täyttää ECE-22/05 (Eurooppa) tai DOT (Usa) -standardien minimivaatimukset. Kypärää valittaessa motoristin kannattaa kokeilla erilaisia vaihtoehtoja. Kypärissä on suuria eroja eri valmistajien välillä. Tuotetta ostaessa kannattaa aina vertailla hintoja ja laatua. Kypärän tulisi olla: kevyt, halpa, helposti pestävä ym. ym.. Hyvän kypärän ominaisuuksia ovat mm. vaihdettava huurtumaton visiiri ja säädettävä ilmastointi.

Moottoripyöräkypärää kannattaa sovittaa ennen kuin tekee ostopäätöksen. Kypärän tulee istua päähän "jämäkästi", kypärä ei saa olla liian iso, eikä liian pieni. Moottoripyöräkypärä saa olla uutena hieman kireä, ajan myötä kypärä muokkautuu käyttäjän kasvojen ja pään mukaisesti. Kypäriä testataan samalla tavalla kuin muitakin moottoripyörätuotteita. Kannattaa seurailla mikä merkki ja malli pärjäävät testeissä parhaiten. Suosittuja moottoripyöräkypärä merkkejä ovat Shoei, HJC, AGV ym...

Nahka vastaan tekstiili

Nahkatakki vs. tekstiilitakki

 

Nahkatakin hyviä puolia on sen kestävyys. Nahka kestää paremmin kulutusta ja suojaa hyvin onnettomuustilanteessa, jos muut varusteet ovat asialliset. Nahkatakin suojat pysyvät yleensä paremmin paikoillaan, eivätkä "muljahtele" ikävästi. Monen motoristin mielestä nahkatakit ovat tyylikkäämpiä kuin tekstiilitakit, tämä lienee makuasia.

Tekstiilitakin hyvä puoli on sateen kestävyys, edellyttäen tietenkin suojaavaa kalvoa (esim. Goretex). Nahka pitää vettä myös jonkin aikaa nahkan laadusta ja paksuudesta riippuen. Noin 200€ nahkatakki pitänee vettä "semi" sateessa toista tuntia. Nahkatakin lisäksi on syytä ostaa sadetakki kokoa suurempana. Tekstiilitakkia pidetään yleisesti ottaen lämpimämpänä kuin nahkatakkia. Hyvät tekstiilitakit on varustettu irrotettavalla sisätakilla. Sisätakki on kätevä heittää pesukoneeseen. Nahkapuku on tarkoitettu lämpimämmille kesäilmoille. Puvun alle voi laittaa "teknisen asun", joka pitää motoristin lämpimänä.

 

Nahkapuku

 

Motoristi voi hankkia itselleen nahkapuvun, joka on miellyttävä asu ajaa. Nahkapuku suojaa motoristia hyvin kaatumistilanteessa. Nahkapukuja kannattaa sovitella ennen ostopäätöstä. Nahkapukuja on 1-osaisia ja 2-osaisia.1-osainen nahkapuku on enemmän rata-ajajien suosiossa, 2-osainen puku käy mainiosti normaaliin ajoon. Hintoihin vaikuttaa puvun materiaali, suojien laatu ja valmistaja. Nahkapuvun hinnat alkavat muutamasta satasesta useisiin tuhansiin euroihin. Nahkapuvun huoltaminen kannattaa hoitaa säännöllisesti. Puvun voi pestä kevyesti saippualla, esimerkiksi satulasaippua sopii hyvin. Nahkapukua kannattaa rasvata säännöllisesti, erityisesti saumakohdat ja taipeet tarvitsevat kunnon määrän rasvaa. Nahkapuvun rasvaksi sopii satularasva.