Moottoripyörän renkaan valinta

Moottoripyörän renkaan valinta

Moottoripyörän rengasta valittaessa on syytä miettiä mihin käyttötarkoitukseen rengas tulee. Perinteiseen katu - ja matka-ajoon sopii sportti ja sport-touring renkaat. Kun halutaan ajaa urheilullisemmin, niin renkaaksi kannattaa valita normaalia pehmeämpi rengas. Custom - ja cruiser moottoripyöriin tulee valita kantavuudeltaan sopiva rengas.

Oikean rengaskoon löydät helposti vaikkapa rekisteriotteestasi. Voit myös tarkistaa minkä kokoiset renkaat moottoripyörässäsi on nyt alla. Internetistä löytyy myös taulukoita, joista voi selvittää omaan moottoripyörään sopivat rengaskoot.

Useat rengasvalmistajat ja rengasliikkeet suosittelevat, että molemmat moottoripyörän renkaat vaihdetaan samalla kertaa. Moottoripyörän etu -ja takarengas kuluvat kuitenkin eri tahtiin, joten renkaita vaihdellaan myös kappaleittain. Erityisesti takarenkaalla on tapana kulua nopeasti.

Jos muutat rengasprofiilia leveämmäksi tai matalammaksi, niin kannattaa ensimmäiset kilometrit tunnustella, kuinka moottoripyörä käyttäytyy. Yleensä, jos valmistajan suosittelemaa rengaskokoa muutetaan, niin ajettavuus moottoripyörässä muuttuu. Rengaskokoa saa muuttaa yhdellä koolla suuremmaksi kuin rekisteriotteessa on merkitty.

Meidän yritykseen voit ottaa yhteyttä, katsotaan juuri Sinun moottoripyörääsi sopivat renkaat! Meillä on käytössä alan uusimmat ohjelmistot, joiden avulla voimme suositella teille sopivia renkaita.

Katso myös moottoripyörän rengastyypit ja mp rengastestit sekä merkinnät.

Takaisin pääsivulle