Moottoripyörän huolto ja työkalut

Moottoripyörän huolto & työkalut

Moottoripyörän korjauksiin ja osien asentamiseen tarvitsee hyvät työkalut. Hyvä "aloituspäkki" voisi olla esimerkiksi räikkäsarja sekä sopiva kiintoavainsarja. Lisäksi öljyjen vaihtoon tarvitsee öljynsuodattimen irrotustyökalun. Isompiin remontteihin kannattaa ostaa tavaraa sitä mukaa mitä niitä tarvitsee (ulosvetäjät, momenttiavaimet..) Hyvä tunkki tai "varikkonostin" auttavat rengastöissä. Moottoripyörään on hyvä sijoittaa pieni "työkalupakkaus". Siihen kannattaa laittaa mm. sopivat lenkkiavaimet, rautalankaa, Jeesus-teippiä.

Moottoripyörän huoltoon kannattaa suhtautua vakavasti. Huollot merkkiliikkeissä maksaa paljon. Pienetkin tee-se-itse huollot säästävät rahaa. Itse tehtäviä, pieniä huoltojat ovat: öljyjen ja suodattimen vaihto, jarrupalojen vaihto, lamppujen vaihto ym.. Myös sytytystulppien vaihtaminen onnistuu suhteellisen helposti. Renkaat kannattaa vaihtaa moottoripyöräliikkeessä. Renkaan voi kuitenkin itse irrottaa ja asennuttaa se "irto vanteelle" liikkeessä, jolloin vaihtohinta laskee huomattavasti.

Suosittuja työkalupakkeja harrastavien motoristien keskuudessa ovat olleet Bilteman 10 vuoden takuulla olevat "räikkäsarjat". Niistä löytyy suurin osa tarvittavista työkaluista. Räikkäsarja on yllättävän kestävä ja Biltema lupaa siihen 10vuoden takuun. Rikki menneet työkalut voi palauttaa kuittia vastaan ja mukaan saa heti uudet työkalut.

Kunnon MP työkalut löydät myös meidän varaosakaupastamme https://mpvaraosat.fi

Muutama video tarpeellisista työkaluista:

http://youtu.be/vAPl0TqXp88 - esittelyssä työkalupakki, joka mahtuu kaikkien moottoripyörien kyytiin

http://youtu.be/mjZDXc-HuFQ - toinen työkalupaketti erityisesti endurokuskeille

 

Takaisin pääsivulle