Moottoripyörän renkaan urasyvyydet

urasyvyys moottoripyörän renkaassa

Moottoripyörän renkaiden miniurasyvyys on 1,0mm. Tämän mitan on määrännyt Suomen laki. Moottoripyörän renkaan pito heikkenee kun minimiurasyvyys lähenee. Uutena ostettujen renkaiden urasyvyydet vaihtelevat renkaan merkin, mallin ja jopa koon mukaan.

Uusien moottoripyörän renkaiden urasyvyys on keskimäärin 4-7mm riippuen rengasmallista. Enduron ja crossin renkaissa on suurimmat urasyvyydet, kun taas sporttirenkaissa pintaa on uutena vähemmän.

Yleisesti suositellaan, että urasyvyyttä pitäisi olla vähintään 2,0mm, jotta pito renkaassa olisi edes kohtuullinen. Rengasliikkeet suosittelevat vaihtamaan renkaan kun 2,0mm alittuu. Laki kuitenkin sallii mp renkaan ajamisen jopa 1,0mm.

Renkaan pitoon ja käyttäytymiseen vaikuttavat renkaan urasyvyyden lisäksi renkaan ikä. Renkaan iästä lisää kohdassa "DOT merkintä".Moottoripyörän renkaan urasyvyydet

Urasyvyys - kulumisvaroitin

Seuraamalla merkkejä voit arvioida renkaan jäljellä olevan urasyvyyden. Useat rengasvalmistajat merkitsevät ";kulumisvaroittimen" renkaan kylkeen merkinnällä “TWI”. Kun kolossa oleva pykälä on renkaan pinnan tasolla, niin rengas alkaa olla vaihtokunnossa.

Kun renkaan kulumisvaroitin alkaa lähenee loppua, niin renkaan pito on heikentynyt dramaattisesti. Erityisesti vesikelillä pito on huonontunut huomattavasti.

Tosi motoristithan ajavat renkaat kankaalle asti. Vasta tässä vaiheessa aletaan suunnitella uuden renkaan ostoa. MP renkaat suosittelee kuitenkin noudattamaan lakia ja tervettä järkeä. Olkaa varovaisia.

 

Takaisin pääsivulle